Sosiaalisen median palveluita
Erilaisia sosiaalisen media palveluita on useita. Osa niistä on erikoistunut esimerkiksi pelkästään kuvien tai videoiden jakamiseen. Osa on keskittynyt viestien lähettämiseen. Yhteistä palveluissa on yleensä se, että monet niistä antavat muille mahdollisuuden kommentoida sinne lähetettyjä asioita.
Kaikkiin some-palveluihin on ikäraja. Tätä nuoremmat eivät yleensä saa liittyä palvelun asiakkaaksi.
Instagram
Instagram on suosittu kuvien jakopalvelu, jossa muut käyttäjät voivat kommentoida kuvia. Palveluun lähetettäviä kuvia voi muokata erilaisten filttereiden avulla. Instagramilla on käyttäjiä ympäri maapallon yli 300 miljoonaa.
TikTok
TikTok on tarkoitettu lyhyiden videoiden jakamiseen. Palvelu on avattu maailmalla vuonna 2017 ja on siitä lähtien saavuttanut nopeasti suosiota.
Facebook
Facebook on eräs vanhemmista ja tunnetuimmista sosiaalisen median palveluista. Palvelu on perustettu vuonna 2004 ja tällä hetkellä sillä on maailman laajuisesti yli 1,5 miljardia käyttäjää. Luvun voi suhteuttaa siihen, että maailmassa on ihmisiä noin seitsemän miljardia. Noin joka viides maapallon ihmisistä siis käyttää Facebookia. Ihmiset julkaisevat omalla Facebook-seinällään omia kuulumisiaan ja kuviaan. Muut voivat kommentoida näitä julkaisuita.
WhatsApp
WhatsApp on pikaviestipalvelu. Tämä tarkoittaa sitä, että palvelun avulla käyttäjät voivat lähettää toisilleen nopeasti viestejä, kuvia, videoita ja ääntä. Viestit ovat käyttäjille maksuttomia. Ilmaisuuden ja helpoudden vuoksi WhatsApp onkin erittäin suosittu palvelu. Esimerkiksi Suomessa palvelua käyttää noin kaksi miljoonaa kansalaista (Suomessa asuu noin 5,5 miljoonaa ihmistä).
Blogit
Blogit ovat eräänlaisia yksityishenkilöiden (ja joskus myös yritysten) julkaisemia päiväkirjoja. Yleensä blogien sisältönä on tekstiä ja kuvia. Nykyisin on myös yleistyneet vlogit, eli videoista koostuvat blogit.
Chatit
Chatit ovat sosiaalisen median vanhimpia muotoja. Yksinkertaisesti chat tarkoittaa keskusteluhuonetta. Keskusteluun liitytään omalla nimellä tai nimimerkillä. Palveluun lähetetyt viestit näkyvät kaikille muille käyttäjille. Esimerkiksi Facebookissa on oma sisäänrakennettu chattinsä.
Seuraavaksi: Mitä jos SOME:ssa kiusataan?